4 * Camping Vechtvallei te Diffelen

De camping ligt aan een zijtak van de Vecht in het bosrijke gebied van de Oldemeijer. Op het gedeeltelijk parkachtige terrein liggen de toeristische plaatsen op verschillende open kampeerweiden aan straatjes. Ze worden omzoomd door heggen. Het zwembad heeft twee bassins: een kleuterbad buiten en daarnaast een groot rechthoekig bad met een glazen schuifkap. Deze gaat dicht bij slecht weer. Voor liefhebbers van vissen is er een visvijver.

Rustige natuur en speciale attracties bij Camping Familiepark De Vechtvallei

Camping Familiepark De Vechtvallei ligt in Overijssel, waar je mooie natuurgebieden zoals het Vechtpark Hardenberg ontdekt. Struin langs de stille oevers van de Oldemeijer of laat je leiden door het kabbelende water van de Vecht. Ook de Haarplas is een mooie bestemming voor een wandeling.

Ga op pad in de regio en breng een bezoek aan het leuke waterpark Aqua Mexicana. De kinderen vermaken zich ook moeiteloos in attractiepark Slagharen, met meerdere achtbanen en leuke attracties voor de allerkleinsten. Ontdek bijzondere vogelsoorten bij Vogelpark De Lorkeershoeve.

Vakantie in Overijssel

Op ontdekking in Overijssel

Overijssel is een enorm uitgestrekte provincie die veel te bieden heeft. Van Twente tot de Hanzesteden, van de Weerribben tot het Vechtdal Overijssel: je kampeervakantie staat hier bol van de ontdekkingen.

Volg de rivier

Vechtdal Overijssel is een heel bijzondere regio. Je vindt er leuke plaatsjes als Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, allemaal rond de mooi meanderende rivier de Vecht. Ook het Reestdal hoort bij dit mooie gebied. Overal in het Vechtdal is het water dat zich kronkelend een weg baant langs authentieke dorpjes de leidraad voor al je omzwervingen. Kanoën, wandelen, fietsen, het kan hier allemaal. Wat verder naar het westen volg je een andere rivier, de machtige IJssel met zijn prachtige Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt. De natuur is hier al even mooi: het polderlandschap met zijn vergezichten, terpen en kreken is niet voor niets verklaard tot Nationaal Landschap.

Op en top vakantie

Nog meer water vind je in het noordwesten van de provincie. Hier ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden met de bekende plaatsen Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk. Een top bestemming voor kampeerders die houden van watersporten, want je kunt hier prachtig kanoën. Twente heeft weer een heel ander karakter: oeroude bossen, glooiende velden, kastelen en rietgedekte boerderijen vormen hier de prachtige achtergrond van al je wandel- en fietstochtjes. Het gezellige Ootmarsum met zijn galeries, winkels en restaurants mag je niet overslaan, net als de heerlijk landelijk gelegen theehuizen. Vakantiegevoel ten top.

De leukste plekjes rond Nationaal Park Weerribben-Wieden

Giethoorn:

Een fluisterbootje huren is hier een echte must. Vaar onder de karakteristieke hoge bruggetjes door naar leuke terrasjes aan het water - de huizen zijn hier allemaal op eilandjes gebouwd.

Varen door De Wieden

Bij Bezoekerscentrum De Wieden nemen de elektroboten van Natuurmonumenten je mee het water op. Handig: er zijn verschillende routes, je kunt ook kiezen voor de korte gezinstocht.

Buitencentrum Weerribben

Hier kun je terecht voor tal van routes en activiteiten. Bijzonder: de Weeribben vormen samen met natuurgebied De Wieden het grootste laagveenmoeras van heel Noordwest-Europa.

Blokzijl

Vestingstad Blokzijl voerde in de Gouden eeuw handel met Amsterdam en dat zorgde voor aardig wat rijkdom. Let op de monumentale hals-, klok- en trapgevels aan de kronkelende straatjes.

Dierenpark Taman Indonesia

Heel iets anders is tropisch dierenpark Taman Indonesia. Met Indische hapjes en drankjes, een Mentawai paalwoning, een verkleedhoek en een wayangtheater kom je helemaal in de sfeer.

klik op de foto van het chalet voor meer informatie/foto's & prijzen